Солени саралийки за домакини-мераклийки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Солени саралийки за домакини-мераклийки
Солени саралийки за домакини-мераклийки
admin
Добавена от: admin
16260
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За тестото:

1/2 кубче мая

50-60 мл олио

1/2 чаена лъжичка сол

щипка захар

няколко капки оцет

хладка вода (около 250 - 300 мл)

600 гр. (около) брашно

За плънката:

олио за пържене

по желание - праз, лук, извара
 


Приготвяне на тестото:

1. С малко топла вода и малко захар се захваща маята и се оставя да бухне. 

2. В купа се слага брашното с всички останали съставки и се замесва, като се добави и маята.

3. Тестото се разделя на 8 части.

солени саралийки

4. От всяка част се разточва кора.

солени саралийки 1

5. Всяка кора се разтяга с ръце, като се прехвърля с бързи движения от едната в другата ръка и при това се разтегля. Всяка кора се поръсва с плънката (зеления или извара) и се навива на руло, а след това се навива като охлювче.

солени саралийки 2

солени саралийки 3

Първа плънка - в олио се запържват лукът и празът, докато омекнат.

Втора плънка - извара или сирене, в които може да добавите и печени чушки.

6. Саралийките се подреждат в намазнена тава.

7. Оставят се да втасат.

солени саралийки 5

8. Пекат се във фурната на 180 градуса до зачервяване.

9. Поднасят се с кисело мляко или сметана.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft