Дърпани банички със сирене за домакини-мераклийки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Дърпани банички със сирене за домакини-мераклийки
Дърпани банички със сирене за домакини-мераклийки
admin
Добавена от: admin
15819
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно
50 мл олио
1 чаена лъжичка сол
500 мл хладка вода
Плънка:
400 гр. сирене
200 мл олио за поръсване

Брашното се пресява и в средата му се слагат олиото и солта. Водата се загрява и като бавно се сипва в брашното, се замесва средно меко тесто. Тестото трябва хубаво да се омеси и от него се оформят 7-8 топки. 
Всяка топка се разточва на кора (като на снимката). Всяка кора трябва да се намаже с олио, след което така приготвените кори се оставят да престоят 15 мин.

дърпани банички

След това всяка кора се разтяга с ръце колкото се може по-тънко, намазва се с мазнина и отгоре се поставя от сиренето. След това с помощта на покривката кората се навива на руло, а после - на охлювче (баничка). Така се постъпва с всички кори. Слагат се в намазнена тава и се пекат на 200 градуса около 25 минути.

дърпани банички 1

дърпани банички 2

Щом се извадят от фурната, баничките се поръсват с малко вода и се покриват да се задушат хубаво.

дърпани банички 4

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft