За тестото:
	250 гр. брашно
	половин кубче мая /кубче колкото кибритина кутия/
	1 ч.л. сол
	щипка захар
	50 гр. краве масло
	125 мл. топло прясно мляко
	Продукти за плънката: 
	500 гр. тиква
	100 гр. бекон
	2 яйца 
	1 глава лук
	100 мл. готварска сметана
	100 гр. настърган кашкавал
	100 гр. синьо сирене
	щипка черен пипер
	щипка мускатово орехче
	сол и олио
	листенца прясна мента 
	Смесваме маята с млякото, солта, захарта и разтопеното краве масло, добавяме 1 с.л. брашно и оставяме за 10 мин. на топло да се надигне. След това добавяме останалото брашно, омесваме меко тесто и оставяме за 30 мин. да втаса.
	Обелваме тиквата, нарязваме я на малки парченца и я заваряваме за 5 мин. в гореща подсолена вода. Нарязваме лука и бекона на много ситно и запържваме в малко олио, добавяме изцедената от водата тиква и запържваме. Добавяме сметаната, яйцата, настъргания кашкавал, черния пипер, мускатовото орехче и подправяме със сол на вкус. Отместваме от котлона.
	В подмазана тавичка разстиламе тестото на дъното, облепваме и стените на тавичката. Върху така приготвената основа изливаме сместа с тиквата и поръсваме с нарязаното на ситни парченца синьо сирене и листенцата мента. Печем на 200 гр. около 40 мин.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








