Сочни баклава-рулца с ябълки: Не накъртват от сладост като баклавата, свежи и напоени със сироп:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сочни баклава-рулца с ябълки: Не накъртват от сладост като баклавата, свежи и напоени със сироп:
Сочни баклава-рулца с ябълки: Не накъртват от сладост като баклавата, свежи и напоени със сироп:
1060
Източник: За Жената
Сочни баклава-рулца с ябълки: Не накъртват от сладост като баклавата, свежи и напоени със сироп:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този лек и вкусен десерт е перфектният избор за предстоящите коледни пости, когато искате да се насладите на нещо сладичко, без да "съгрешавате".

Ароматът на печени ябълки и канела ще изпълни кухнята, а приготвянето е бързо и лесно. Ето какво ви е необходимо за нашите Сочни баклава-рулца с ябълка :

Сочни баклава-рулца с ябълка

Необходими съставки:

За плънката:

  • 2 кг (кисели) ябълки
  • 2 супени лъжици захар
  • 2 супени лъжици грис
  • 2 чаени лъжички канела

За рулцата:

  • 500 г готови кори за баклава
  • 100 мл вода
  • 100 мл олио (за намазване на тавата)

За сиропа:

  • 400 мл вода
  • 400 г захар
  • лимонов сок на вкус

Приготвяне:

Първо обелете и настържете ябълките.

Добавете захарта, гриса и канелата, след което разбъркайте добре всичко, за да се получи плънката. Разделете плънката на четири равни части, за четири рула.

Пригответе смес за покритие, като смесите водата и олиото.

Вземете три слоя кори за всяко руло. Поставете единия слой, намажете го със сместа от вода и олио, след това поставете втори слой отгоре и отново намажете с четка. Накрая поставете трети слой и го намажете със сместа.

Разпределете 1/4 от плънката по дължината на последната кора. Внимателно навийте кората на руло и я нарежете на парчета по желание. Повторете процеса с останалите три рула.

навиване щрудел

Снимка: YouTube

парчета рула

Снимка: YouTube

Намажете тавата за печене с олио. Подредете рулата и намажете отгоре с останалата смес от вода и олио. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса по Целзий за около 30-40 минути, докато станат златистокафяви.

Докато баклавичките се пекат, пригответе сиропа: кипнете водата и захарта за 10 минути, след което добавете лимонов сок на вкус и оставете да се охлади.

Веднага щом рулцата се изпекат, залейте ги със студения сироп.

баклава рулца

Снимка: YouTube

Оставете ги да се накиснат и да се охладят преди сервиране. 

ябълкова баклава

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft