Сочно ледено реване за летните жеги

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сочно ледено реване за летните жеги
Сочно ледено реване за летните жеги
admin
Добавена от: admin
15526
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 яйца
10 супени лъжици захар
6 супени лъжици грис
4 супени лъжици брашно тип 400
За заливката:
1800 мл прясно мляко
10 супени лъжици захар
1 ванилия

Добре охладено реването е отличен освежаващ десерт за летните жеги. 
Яйцата трябва да не са извадени директно от хладилника, оставете ги малко на стайна температура. 
Разделете жълтъците от белтъците. С миксер разбийте белтъците на сняг, добавяйки постепенно захарта. Добавете жълтъците и продължете да разбивате, докато се слеят белтъците и жълтъците. Изключете миксера. 
Добавете в сместа смесените предварително грис и брашно. С шпатула внимателно разбъркайте, докато сместа стане еднородна. Изсипете я в тавичка с диаметър 30 см и пъхнете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Оставете сладкиша да се пече на тази температура около 10 минути, след това намалете на 175 градуса. Печете до готовност, т.е. още 15-20 мин. в зависимост от фурната, но проверете готовността със суха клечица. 
Докато се пече реването, загрейте млякото със захарта и ваниловата захар докато кипне, след което с топлото мляко залейте готово и още горещо реване.  
Оставете го да изстине, поставете в хладилник и изчакайте да попие добре сиропа и да се охлади добре. 
ВАЖНО:
Грисът трябва да е по-фин - тогава реването е по-хубаво. 
Може да направите и половин доза, като използвате по-малка тавичка. Посоченото количество е за голям сладкиш.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft