400 г спагети
	12 едри черни маслини без костилки
	2 супени лъжици каперси
	6 супени лъжици зехтин
	2 скилидки чесън
	сок от 1/2 лимон
	8 супени лъжици настъргано сирене Пармезан
	4 супени лъжици ситно нарязан магданоз
	черен пипер
	сол
	Спагетите се пускат в голямо количество вряща подсолена вода и се варят десетина минути.
	В това време ситно нарязаният чесън се запържва леко в сгорещения зехтин.
	Добавят се каперсите, ситно нарязаните маслини и лимоновият сок.
	Сместа се задушава още 1 минута и се сваля от огъня.
	Спагетите се отцеждат добре и се разбъркват внимателно с пикантния сос и ситно нарязания магданоз.
	Прехвърлят се в чиния за сервиране, поръсват се с малко черен пипер и с настърганото сирене "Пармезан".
	Ястието се поднася топло.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








