Спанак с пържени хлебчета
8 Април 2013
7054
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг спанак
25 г брашно
20-40 г масло
350 г прясно мляко
индийско орехче
щипка сол
150 г бял хляб
1 яйце
щипка захар
прясно мляко
масло за пържене
Попарваме почистения спанак с вряла вода, възваряваме (под похлупак), изваждаме, оставяме да се отцеди и смачкваме с преса. Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с прясно мляко, сваряваме и прибавяме спанака. Посоляваме, леко подслаждаме, подправяме и претопляме. Нарязваме хляба на тънки филийки, потапяме в яйце, разбито с прясно мляко и щипка захар, и изпържваме в масло от двете страни. Подреждаме спанака в блюдо, наоколо подреждаме изпържените филийки.
Вместо пържени филийки може да използвате готови арабски питки, нарязани на триъгълници, или друг тип пресен хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари