Сръбски кифлички със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Сръбски кифлички със сирене
Сръбски кифлички със сирене
admin
Добавена от: admin
29540
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
500 гр. брашно
1 ч.л. сол
20 гр. прясна мая (2 ч.л. суха мая)
1 ч.л. захар
250 мл прясно мляко
75 мл слънчогледово олио
1 яйце

За плънката:
200-250 гр. натрошено краве сирене или извара (може и смес)
1 белтък (по желание)

Освен това:
1 жълтък
1 с.л. прясно мляко
100-125 гр. маргарин

Натрошете сиренето с вилица. Добавете малко сол, ако е безсолно. Разбъркайте вътре белтъка, ако сиренето е сухичко. Плънката трябва да е плътна и солена.
Разтворете маята с малко хладко мляко в купичка, добавете лъжичка захар и супена лъжица брашно, разбъркайте до гладка каша. Оставете на стайна температура, за да се активира маята и да изпълни купичката.
Пресейте брашното със солта. Добавете активираната мая, яйцето, олиото и млякото, след това объркайте всичко с дървена лъжица, за да получите гладко тесто. Тестото ще изглежда много меко и лепкаво в началото, но като го поизмесите ще започне да се отделя от купата и ще се уплътни. Не е необходимо да месите с ръце, може да продължите с дървената лъжица. Намазнете омесеното тесто с малко олио, покрийте купата и оставете на топло за поне 1 час, за да удвои тестото обема си.
Премесете тестото, разделете го на 5 еднакви части, оформете ги на топки. От всяка част трябва да се направят 8 кифлички - общо 40. Загладете всяка топка с ръце върху набрашнена повърхност, след това разточете тестото на кръг с дебелина няколко милиметра. Използвайте остър нож, за да нарежете кръга на 8 триъгълника. Вземете един триъгълник, разтеглете го във въздуха с ръце колкото може повече, но внимателно, за да не го разкъсате. Сложете малко плънка в основата на триъгълника, след това прегънете ръбчетата на основата навътре, за да не изтича плънката, и навийте на кифличка. Подредете готовите рулца в предварително намазнена и набрашнена тавичка.
Разбийте леко жълтъка с 1 с.л. мляко, след това намажете със сместа всяка кифличка. Поръсете с малко сусам, ако желаете.
Подредете нарязания на малки парченца маргарин между кифличките, след това изпечете на предварително загрята на 180°C фурна за около 20 минути. Внимавайте да не ги препечете. Оставете да се охладят малко, преди да поднесете.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft