Старинна рецепта със смокини за пълен рестарт на организма - по-здрави, по-умни, по-слаби:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Старинна рецепта със смокини за пълен рестарт на организма - по-здрави, по-умни, по-слаби:
16731
Източник: zdrave.to
Старинна рецепта със смокини за пълен рестарт на организма - по-здрави, по-умни, по-слаби:

Смокинята е плод, почитан още в Древността заради завидните си качества и невероятния вкус. И вие сигурно пазите в килера някое бурканче сладко от смокини за специални поводи.

Но се оказва, че смокинята, освен в прясно състояние, е много по-полезна, когато я изсушим. Най-подходящи за сушене са плодовете със светложълт цвят.

В процеса на сушене количеството белтъчини в смокините нараства до 3-6%, а захарите до 50-70%!

За сравнение пресните смокини съдържат само 1% белтъчини и 15-20% захари. Природните и естествени захари се усвояват лесно от нашия организъм. 

сушени смокини

Ето някои важни ползи от сушените смокини:

  • Сушените смокини са способни многократно да увеличат изработваната от нашия организъм енергия; подобряват настроението, работоспособността и умствената дейност.
  • Сушените смокини съдържат огромно количество съединителна тъкан, а това запазва усещането за насищане за дълго време и подобрява работата на стомашно-чревния тракт.
  • Богати са на полезни вещества, като калий, магнезий, желязо, калций и витамини от групата В. А високото съдържание на пектин в смокините повишава тяхната ефективност по отношение на заздравяване на съединителни тъкани и особено при травми на ставите и костите.
  • Освен всичко друго те съществено увеличават антиоксидантната активност на кръвната плазма, а веществото рутин укрепва стените на капилярите и спомага за по-активното усвояване на витамин С.
  • И не на последно място, сушените смокини са отлично слабително средство. Ежедневната употреба на смокини понижава риска от сърдечносъдови заболявания. Помага на храносмилането, полезно е за сваляне на килограми и изкарването на токсини от организма. 

Старинна рецепта със смокини за здраве :

лечебна рецепта със смокини

Старинната рецепта , която се прилага от хилядолетия за оздравяване на организма и засилване на физическите и умствени способности, както и за лечение на много заболявания се приготвя само от 20 броя плодчета сушени смокини и зехтин.

Начин на приготвяне: Разрежете наполовина всяко плодче и ги наредете в буркан. След това ги залейте със зехтин 1 см над нивото им. Така приготвената смес се оставя в хладилник за 40 дни.

Начин на приемане: Употребява се по половин смокиня и 1 чаена лъжичка от зехтина, в който са престояли плодовете. Ще усетите лечебното действие на това вкусно лекарство още в началото. Можете 2-3 пъти годишно да си провеждате такова лечение.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft