3-4 стръка праз, добре измит и нарязан
	1 голяма глава лук, нарязана
	1 1/2 с.л. зехтин
	1 1/2 с.л. масло
	3-4 средни тиквички, нарязани (кубчета около 1 см.)
	1 с.л. сол
	1 скилидка чесън, счукана
	1 с.л. сушена мащерка
	черен пипер
	3 с.л. брашно
	3 чаши зеленчуков или пилешки бульон
	1 чаша прясно мляко
	запечени орехи
Задушете праза и лука в зехтина и маслото, докато лукът стане прозрачен - около 10 минути. Прибавете тиквичките и чесъна и задушете до омекване на тиквичките. Добавете мащерката и черния пипер. Задушавайте за около 2 минути, след което извадете половината зеленчуци и оставете настрана. Поръсете брашното в тенджерата със супата, така че да покрие зеленчуците. Разбъркайте вътре и бульона. Загрейте, като често разбърквате, за да се сгъсти. Махнете от огъня, леко охладете и пюрирайте сместа. Върнете на котлона, добавете заделените зеленчуци и оставете ястието да покъкри. Разбъркайте вътте млякото, като загрявате леко, за да не заври супата. Поднесете украсена със запечените орехи.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








