Състоянието на двамата пострадали работници в "Лукойл Нефтохим" остава критично

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Състоянието на двамата пострадали работници в "Лукойл Нефтохим" остава критично
470
Източник: БГНЕС
Състоянието на двамата пострадали работници в "Лукойл Нефтохим" остава критично

Критично е състоянието на двамата пострадали работници от рафинерията в Бургас, които вчера бяха транспортирани до Военноморска болница във Варна. Единият от тях, на 51 години, има над 45% изгаряния.

Той е интубиран и е включен на апаратна вентилация. Другият мъж е на 52 години и е с 20% изгаряния. Въпреки че вчера и двамата работници пристигнаха в съзнание, има голяма опасност за живота им. Лекарите са категорични, че следващите 48 часа ще са критични, понеже телата им са в шок. Днес предстоят операции и на двамата, но към момента не е ясно колко интервенции ще бъдат направени. Всичко зависи от тяхното състояние.

Пострадалите се нуждаят от кръв, защото при операциите ще се използва много кръвна плазма за преливане. Очаква се техни близки и колеги да дарят, а лекарите призовават и други хора да го направят. Четирима работници пострадаха при инцидент в " Лукойл Нефтохим Бургас " вчера. Четиримата са с изгаряния в различна степен. В 10:10 часа вчера сутринта, те бяха транспортирани от "Лукойл Нефтохим" – Бургас в Спешното отделение на МБАЛ-Бургас . Двамата най-тежко пострадали бяха стабилизирани и с линейки на Центъра за спешна медицинска помощ бяха закарани към Клиниката по изгаряния в град Варна.

Най-тежко е пострадал 51-годишен мъж, който има 45% изгаряния. Вторият е 52–годишен мъж с 15% изгаряния. Другите пострадали са на 20 и 46 години, като имат 5% изгаряния. Те се намират в Първо хирургично отделение на МБАЛ-Бургас и състоянието им е стабилно, без опасност за живота . "Лукойл Нефтохим Бургас" съобщиха, че към 09:50 часа при планови демонтажни работи на отпаднали кабели на територията на комбината, извършвани от фирма "ПМУ" АД, възниква късо съединение , вследствие на което са пострадали четиримата служители на "ПМУ".

Инцидентът не е повлиял на работата на комбината. Най-вероятна причина за възникването на късото съединение е грешна манипулация от страна на работниците. По случая е съставена комисия за изясняване на обстоятелствата, довели до тежкия инцидент. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft