Тиквена каша с карамелен сос
    
    
    
                
            
                30 Октомври 2013
            
            
            6773
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    1/2 чаша фини овесени ядки
2/3 чаша прясно мляко
1/4 чаша пълномаслено прясно мляко
1/4 чаша тиквено пюре (може и от консерва)
1 с.л. светла кафява захар
1/4 ч.л. канела
1 щипка индийско орехче
1 щипка джинджифил
1 малка щипка сол
1 - 2 с.л. карамелен сос или карамелен топинг
1 с.л. нарязани орехи
- В голяма купа за микровълнова разбийте овесените ядки, млякото, пълномасленото мляко, тиквеното пюре, кафявата захар, канелата, индийското орехче, джинджифила и солта. Пуснете в микровълновата фурна на висока мощност за 3 1/2 минути, след това оставете кашата да почине няколко минути (ако искате по-рядка консистенция добавете още прясно мляко). Поръсете карамеления сос върху кашата и поръсете с натрошените ядки. Поднесете кашата топла.
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








