Тиквеник с точени кори
	800 гр.брашно тип 500
	500 гр.тиква
	100 млолио
	100 гр.захар
	100 гр.орехови ядки
	1 с.л.оцет
	2 ч.л.сол
	1/2 пак.канела на прах
	Тиквата се почиства от кората и се настъргва на едро ренде, леко се посолява и се оставя за около час
	От пресятото брашно, 1 ч.л. олио, 1 с.л. оцет, щипка сол и хладка вода, колкото е необходимо, се замесва тесто
	Тестото се разделя на 20 топчета, покрива се с кърпа и се оставя да отлежи 20 мин
	От топчетата се разточват питки, които се намазват с олио и се нареждат по четири една върху друга
	Разточват се пет кори, с 5 см по-големи от дъното на тавата
	Настърганата тиква се изстисква и се отстранява сока
	Към тиквата се прибавят олиото, захарта, канелата и счуканите орехови ядки
	Първата кора се слага в намаслена тава, като леко се набира (накъдря) и върху нея се слага 1/4 от плънката
	Останалите кори се оформят по същия начин
	Краищата на петата кора се защипват за останалите кори
	Тиквеникът се нарязва на квадрати, наръсва се с олио и се пече в силна фурна, докато се зачерви отгоре. Готовият тиквеник се наръсва с пудра захар

                            
                            
                            
                            
                            
                            







