Рецепти за тиквеник в неделя

вход през zajenata.bg
305064

Лесен тиквеник

500 гр.кори за баница
800 гр.тиква
200 гр.захар
150 гр.орехови ядки
100 млолио
30 гр.галета
1/2 пак.канела на прах
40 гр.пудра захар
Тиквата се настъргва на едро ренде и се задушава с малко маргарин или олио, докато течността се изпари
Прави се плънка от задушената тиква, смлените орехови ядки, канела, галета и захар
Върху всяка от корите се слага по малко от плънката и се наръсва с олио
Кората се навива на руло, а рулото се навива като охлюв и се слага по средата на тавата
Около първата кора се редят и останалите, направени по същия начин
Тиквеникът се пече в умерена фурна до златисто оцветяване. Поднася се наръсен с пудра захар.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft