Рецепти за тиквеник в неделя

вход през zajenata.bg
305065

Тиквеник с точени кори

800 гр.брашно тип 500
500 гр.тиква
100 млолио
100 гр.захар
100 гр.орехови ядки
1 с.л.оцет
2 ч.л.сол
1/2 пак.канела на прах

Тиквата се почиства от кората и се настъргва на едро ренде, леко се посолява и се оставя за около час
От пресятото брашно, 1 ч.л. олио, 1 с.л. оцет, щипка сол и хладка вода, колкото е необходимо, се замесва тесто
Тестото се разделя на 20 топчета, покрива се с кърпа и се оставя да отлежи 20 мин
От топчетата се разточват питки, които се намазват с олио и се нареждат по четири една върху друга
Разточват се пет кори, с 5 см по-големи от дъното на тавата
Настърганата тиква се изстисква и се отстранява сока
Към тиквата се прибавят олиото, захарта, канелата и счуканите орехови ядки
Първата кора се слага в намаслена тава, като леко се набира (накъдря) и върху нея се слага 1/4 от плънката
Останалите кори се оформят по същия начин
Краищата на петата кора се защипват за останалите кори
Тиквеникът се нарязва на квадрати, наръсва се с олио и се пече в силна фурна, докато се зачерви отгоре. Готовият тиквеник се наръсва с пудра захар

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft