Този вреден навик увеличава многократно риска да се заразим с коронавирус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Този вреден навик увеличава многократно риска да се заразим с коронавирус:
1435
Този вреден навик увеличава многократно риска да се заразим с коронавирус:

Гризането на ноктите е един от най-вредните навици, които повечето от нас са имали в някой момент от живота си. Противно на мнението, че е присъщ предимно на децата, има и много възрастни, които гризат ноктите си.

Е, сега е най-добрият момент да спрете с този вреден навик, защото той има много неприятни последици за здравето . Експертите казват, че това е най-лесният начин за заразяване с коронавирус.

Известният специалист в областта на алергиите и инфекциозните заболявания към Медицински център Лангън в Нюйоркския университет, д-р Първи Парич, съветва хората да се откажат от навика да си гризат ноктите. Той значително увеличава риска от коронавирус .

Всички видове бактерии, вируси и мръсотия се натрупват под ноктите, откъдето могат да навлязат в човешкото тяло през устата. Рискът от такава инфекция е особено висок, ако хората не мият ръцете си често. Когато човек докосне лицето и особено устата, носа или очите, бактериите се прехвърлят.

Д-р Парич подчертава, че така бактериите проникват директно в устната кухина - най-лесният начин да получите някаква инфекция.

„Призоваваме всички медицински работници да изрежат ноктите си късо, защото има много микроби, които се натрупват под тях“, казва д-р Парич. "И всеки път, когато докоснете лицето си - особено устата, носа и очите - внасяте микроби." И лесно можете да се разболеете. "

зараза вирус

Днес цялото човечество говори за коронавируса, който има еднакви механизми за разпространение. И това е допълнителен аргумент в полза на изоставянето на лошия навик да си гризете ноктите. За съжаление, много от жертвите му дори не са наясно с проблема и гризат ноктите си несъзнателно.

Ако сте забелязали подобна зависимост у себе си, но не можете да я откажете, започнете да носите ръкавици.

Дъвка или специални гумени ленти за върха на пръстите ще помогнат да се разсеете от желанието да захапете ноктите. Упражнявайте по-често ръцете и пръстите си.

Познавате ли хора с този навик?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft