Топла картофена пита с кашкавал и бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Топла картофена пита с кашкавал и бекон
Топла картофена пита с кашкавал и бекон
admin
Добавена от: admin
6420
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Нарежете бекона на пръчици, а обелените картофи и домати нарежете на кръгове. Кашкавала настържете на едро ренде. В тефлонов тиган с малко олио запържете бекона, а след това го извадете в купа. В мазнината от бекона запържете картофите от двете страни и след това ги извадете в дълбок съд, за да останат топли.

Вземете огнеупорен съд, намажете го с олио и в него поставете полусварените картофи, върху тях разпределете една трета от запържения бекон, след това поставете от настъргания кашкавал и покрийте с нарязаните. Подправете на вкус и накрая сложете и риган. Същата процедура се повтаря още два пъти и отгоре питата се покрива с резенчета домат.

Разбийте яйцата, сметаната и млякото, и приготвена смес излейте върху питата. Поставете я да се пече на 200 градуса, докато се зачерви.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft