Пай с бекон и кашкавал

вход през zajenata.bg
Пай с бекон и кашкавал
admin
Добавена от: admin
21470
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 резена бекон
1 средно голяма глава лук, нарязан
2 ч.л. зехтин
3 големи яйца
3/4 чаша заквасена сметана
2 ч.л. нишесте
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. индийско орехче
1 чаша настърган кашкавал (сирене грюер, ементал, гауда и пр.)
1 основа за пай (готово тесто)

Загрейте фурната на 220 градуса и сложете решетката в долната й част. 

В голям съд загрейте зехтина. Добавете бекона и лука и ги запържете при непрекъснато бъркане, докато омекнат и станат златисти - около 10 минути. Оставете да се охладят. 
В купа разбийте яйцата, добавете сметаната, нишестето, пипера, солта и индийското орехче, след което разбийте отново, за да се смесят добре. Смесете охладената смес от лук и бекон с кашкавала (сиренето). Поставете основата за пай (разстелете тестото) на дъното на предварително намазнената форма. Покрийте с лучената смес на равен пласт. Отгоре излейте яйчената смес. Печете пая около 30 минути в загрятата фурна, докато добие златисто-кафява коричка и центърът му се стегне. Прехвърлете го върху решетка, за да се охлади, преди да поднесете. 
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft