 
                
            
	1-2 филийки студен хляб
	250 гр. солена риба Аншоа
	5-6 скилидки чесън (може и повече според вкуса)
	1 щипка сол
	3 с.л. зехтин (олио)
	черен пипер
	1 с. л. оцет или сока от 1 лимон
	Вземете 250 гр. солена риба „Аншоа", измийте я добре и отделете внимателно филетата от гръбначната кост.
	Счукайте добре 5-6 скилидки чесън (може и повече според вкуса) с 1 щипка сол.
	Прибавете филетата от рибата и също ги счукайте добре.
	Към получената гладка смес, бъркайки я с чукалото, прибавете постепенно 3 лъжици зехтин (олио), а след това черен пипер и 1 лъжица оцет или сока от 1 лимон.
	Нарежете на филийки студен хляб (за предпочитане е само средата).
	Нарежете ги плътно с рибената паста и ги запечете във фурна или на скара.
	Поднесете сандвичите топли. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








