Нарежете ситно лука и праза и ги запържете в олио. 
След като се изпържат, добавете ориза и подправките. 
Зелката се издълбава в средата, както е показано на снимките, и се отделят листенцата отвътре. След това се пълни с приготвената по-горе плънка. 
Ако желаете, може да добавите към плънката и кайма. 
Напълнената зелка се покрива с няколко зелеви листа. 
Всичко се приготвя в съд, приблизително еднакъв на ширината на зелето. Покрива се с друг съд, след което зелката внимателно се обръща, така че плънката да дойде откъм дъното. Добавят се 2 чаши вода и съдът се запечатва с фолио. 
Оставя се да се задушава във фурната на тих огън. Вари се по-дълго време, за да може оризът да се свари хубаво навсякъде. 
Преди края на готвенето фолиото се сваля и ястието се оставя да се зачерви. 
Преди поднасяне съдът се покрива с широка чиния и зелката отново внимателно се прехвърля и обръща. Оставя се да се охлади напълно, след което се реже като торта. 
Това е един вид постна сарма.


                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








