Торта Фереро за специални моменти

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Фереро за специални моменти
Торта Фереро за специални моменти
admin
Добавена от: admin
9220
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 големи яйца 
200 гр. кафява захар 
200 гр. бяло брашно 
половин чаена лъжичка бакпулвер 
1,5 чаена лъжичка сода 
3 супени лъжици какао 
1 ванилова захар 
100 мл прясно мляко 
4 супени лъжици олио 
4 супени лъжици вряла вода
За крема:
500 гр сирене маскарпоне 
400 гр. течен шоколад (Нутела
200 гр. печени лешници 
7-8 вафли 
1 чаша шоколадово мляко

В купа смесете захарта, брашното, бакпулвера, какаото и захарта за тестото. 

В друга купа разбийте яйцата и добавете маслото и млякото. След това съединете смесите от двата съда и накрая добавете топлата вода.

Покрийте тавата с хартия за печене или намажете с масло и в нея изсипете сместа за тестото. 

Печете на 180 градуса около 40 минути, а след като забележите, че тестото се отделя от тавата, го извадете от фурната и оставете да се охлади. След това разрежете блата на половина, за да получите два блата, и всеки от тях напоете с шоколадово мляко.

За крема разбийте с миксер всички съставки едновременно, но отделете около 2-3 супени лъжици лешници, които по-късно ще се използват за декорация. 


В крема добавете смлените вафлички. Една трета от крема нанесете върху първия блат, след това поставете втория и отново покрийте с крем - разнесете го върху цялата торта, като внимателно покриете повърхността и стените. Заравнете добре. Украсете тортата по желание.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft