5 големи яйца 
200 гр. кафява захар 
200 гр. бяло брашно 
половин чаена лъжичка бакпулвер 
1,5 чаена лъжичка сода 
3 супени лъжици какао 
1 ванилова захар 
100 мл прясно мляко 
4 супени лъжици олио 
4 супени лъжици вряла вода
За крема:
500 гр сирене маскарпоне 
400 гр. течен шоколад (Нутела) 
200 гр. печени лешници 
7-8 вафли 
1 чаша шоколадово мляко
В купа смесете захарта, брашното, бакпулвера, какаото и захарта за тестото. 

В друга купа разбийте яйцата и добавете маслото и млякото. След това съединете смесите от двата съда и накрая добавете топлата вода.
Покрийте тавата с хартия за печене или намажете с масло и в нея изсипете сместа за тестото. 

Печете на 180 градуса около 40 минути, а след като забележите, че тестото се отделя от тавата, го извадете от фурната и оставете да се охлади. След това разрежете блата на половина, за да получите два блата, и всеки от тях напоете с шоколадово мляко.
За крема разбийте с миксер всички съставки едновременно, но отделете около 2-3 супени лъжици лешници, които по-късно ще се използват за декорация. 

В крема добавете смлените вафлички. Една трета от крема нанесете върху първия блат, след това поставете втория и отново покрийте с крем - разнесете го върху цялата торта, като внимателно покриете повърхността и стените. Заравнете добре. Украсете тортата по желание.


                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








