Домашна торта Фереро Роше

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Домашна торта Фереро Роше
Домашна торта Фереро Роше
admin
Добавена от: admin
83543
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:

6 жълтъка
6 белтъка
100 гр. тъмен шоколад
малко сол
1 супена лъжица захар

За крема:

½ кг течен шоколад (Нутела)
½ кг сирене Маскарпоне
250 гр. едро нарязани лешници

Ако не можете да устоите на нищо шоколадово, ето една рецепта точно за вас!

Поканете близките си и им поднесете домашна торта Ferrero Rocher и чаша горещо кафе.

Отделете белтъците и  жълтъците в отделни съдове. С електрически миксер разбийте белтъците, докато станат на твърда пяна, а след това добавете малко сол и супена лъжица захар. Разбийте и жълтъците.

Разтопете шоколад и го смесете с разбитите жълтъци, след което на ръка, бъркайки много внимателно, изсипете сместа в разбитите белтъци.

Върху намазнена хартия за печене, поставена в тортена форма, изсипете гъстата смес и печете 15-20 минути на 200 градуса.

Междувременно пригответе крема. С миксер разбийте Маскарпонето, течния шоколад и добавете 150 грама от лешниците.

След като блатът се изпече, оставете го да се охлади и след това го намажете внимателно с крема.

Отгоре поръсете останалите лешници и оставете тортата да се охлади 2 часа.

Поднесете я украсена с шоколадова глазура или пресни плодове, по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft