Точена сладка баница с орехи
    
    
     
                
            
                 3 Февруари 2012
            
            
            37797
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	брашно 600 гр. (3 чаени чаши)
	счукани орехови ядки 200 гр. (1 чаена чаша)
	захар 200 гр. (1 чаена чаша)
	жълтък 1 бр.
	бадемови ядки (шам фъстък) 100 гр. (10-15 бр.)
	карамфил 1-2 бр.
	прясно краве масло 125 гр. (1 пакетче)
	От брашното с малко сол и вода се приготвя тесто за баница, което се разточва на тънки листа (като за баклава).
	Листата се нареждат в намазана с масло тава, като се поръсват с разтопеното масло и сместа от ореховите ядки, захарта и счукания карамфил.
	Най-горният лист се поръсва само с масло.
	Преди да се извади от фурната, баницата се намазва с разбития жълтък и се набожда с обелените бадемови ядки (счукания шам фъстък).
	 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








