Туршия от гроздови зърна
    
    
    
                
            
                28 Август 2012
            
            
            18705
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	десертно грозде
	25 с.л. захар
	10 с.л. морска сол
	4 аспирина
	3 с.л. синапено семе
	4-5 вишневи листа
	200 мл оцет
Измитото и изчистено от чепките грозде се насипва в буркани, в които са сложени солта, захарта, аспирините, синапеното семе и листата. Сварява се вода с добавения в нея оцет и още вряща се изсипва в съдовете. Затваря се плътно и няколко дни се обръща. Не се стерилизира.
Количеството е за буркан от 3 л. или за равен обем по-малки буркани.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








