Тутманик по овчарски на Иван Звездев

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Тутманик по овчарски на Иван Звездев
Тутманик по овчарски на Иван Звездев
alex
Добавена от: alex
13261
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото
500 г брашно
200 г краве сирене
200 г кисело мляко
3 яйца
100 мл олио
1 ч.л. сода бикарбонат

1 яйце за намазване
олио за намасляване
сол на вкус

Един малко по различен прочит на традиционният тутманик ни дава гуруто в кулинарството- Иван Звездев. 

Пресяваме брашно. Счупваме 3 яйца и леко ги разбъркваме. Загасяваме сода бикарбонат в кисело мляко и прибавяме към яйцата. Наливаме олио и разбъркваме.

Посоляваме брашното, правим кладенче в центъра и прехвърляме сместа, докато разбъркваме. Омесваме тесто. Прибавяме сирене и го натрошаваме.

Намасляваме подходяща четвъртита керамична форма за печене с размери 20х20 см. Прехвърляме тестото и го разпределяме равномерно. Намазваме тутманика с разбито яйце. Печем 30-35 мин. във фурна, загрята на 200 градуса, споделиха колегите от zvezdev.com

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft