Улични банички със зеле
    
    
     
                
            
                 2 Август 2014
            
            
            27589
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Продуктите за тестото се смесват и се замесва меко тесто - ако трябва добавете още брашно или вода. Тестото трябва да бъде еластично, да не се залепва по ръцете. Оставете го да почине половин час. След това го разделете на топки и започнете да разточвате/разтегляте кори от тях.
Всяка разтеглена тънко кора първо се намазва с 2 с.л. олио и се намазва с една от двете плънки (сирене или зеле). Навива се на руло, а след това - на охлювче. Готовите банички се редят в намаслена тава. Огоре се намазват с яйце и малко сирене.
Пекат се на 200 градуса около 35 минути.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








