Универсално тесто с мая
    
    
    
                
            
                 7 Март 2012
            
            
            96267
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 кг брашно
	мая за хляб (суха)
	250 мл прясно мляко
	500 г кисело мляко
	1 ч.л. сода за хляб
	1 с.л. сол
	1 ч.л. захар
	1 бр. яйце
	олио за намазване
Пресява се брашното в дълбок съд и в него се прави кладенче. Смесват се маята, топлото прясно мляко и захарта и се изсипват в брашното. Добавят се яйцето и киселото мляко с шупналата в него сода. Слага се солта и се омесва меко тесто, което се намазва обилно с олио и се съхранява в чист найлонов плик в хладилника. Меси се вечерта и на сутринта е готово за ползване. Може да престои няколко дни в хладилник, като се взема от него колкото е необходимо.
От това тесто могат да се правят пити, пици, мекици, кренвиршки и други закуски със сладка и солена плънка.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








