Универсално тесто без яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Универсално тесто без яйца
Универсално тесто без яйца
admin
Добавена от: admin
43046
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. брашно
1 мая
1 бакпулвер
1 кисело мляко
150 мл. олио
1 с.л. сол
3 с. л. захар
1 ч. ч. топла вода

В купа се слага маята, посипва се със солта и захарта, които спомагат да се разтопи бързо. Прибавя се киселото мляко и бакпулвера. Разбърква се. Слага се олиото и топлата вода и се изсипва в тавата, в която е брашното. Брашното е разположено покрай стените на тавата, а в средата има ямичка, в която се изсипва сместа. Бърка се с лъжица, като постепенно се прибавя по-малко брашно от краищата на тавата.
Като се сгъсти започва да се меси с ръце. Когато тестото спре да лепне се слага в купа, намазана с олио, завива се с кърпа, а под купата се слага съд, в който има гореща вода. Така от парата тестото бухва за около час. След това тестото се разтегля- не се точи, за да не спадне, реже се, правят се желаните форми, подреждат се в намаслена тава и се повтаря процедурата със съда с гореща вода. Когато оформеното тесто бухне, се намазва с жълтък, поръсва се със сусам, мак и пр., слага се във фурната на 180 градуса, най-долу и се пече около 50 минути до час. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft