Упражнението, с което ще оправите всички болежки и проблеми с гърба ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Фитнес и Спорт
Упражнението, с което ще оправите всички болежки и проблеми с гърба ви
9335
Упражнението, с което ще оправите всички болежки и проблеми с гърба ви

Въпреки факта, че йогата произхожда от индийската култура и е пряко свързана с религиозните учения, в съвременния свят тя стана много популярна. И всичко това, защото има различни нива на развитие на духа и тялото. На върха на популярността са асаните. Това е съединението на ума и тялото чрез упражнения. По правило упражненията са насочени към развитие на гъвкавост, мускулна релаксация.

Йога Асани

Асаните са йога пози, които помагат за развитието на гъвкавост и тонизиране на тялото. Всеки асан е предназначен за развитието на различни мускулни групи, често йога асаните за отслабване се комбинират с дихателни упражнения за по-голяма ефективност.

С помощта на йогата можете да укрепите гърба, коремните мускули , краката и ръцете. Знаейки как упражненията се изпълняват правилно, можете да приведете тялото в добра физическа форма .

Днес ще говорим за асана, наречена уттана шишасана (в превод  поза на събудено куче), която се препоръчва при болки в гърба и раменния пояс. Упражненията не се препоръчват при наранявания на гръбначния стълб и коленете.

КАК СЕ ПРАВИ УПРАЖНЕНИЕТО

Застанете на колене, поставете китките си на пода на ширината на раменете, ръцете и краката перпендикулярно на пода, а гърба - успоредно. Тази поза се нарича goasana, или поза на маса.
Движете дланите си напред, спуснете гърдите и брадичката към пода. Не се опирайте на лактите, за да не напрягате лумбалната област.

Докато издишате, леко спуснете главата, брадичката надолу към гърдите. Опитайте се да огънете в гръдния кош.

Разгънете раменете и прибирайте раменете, фокусирайте се върху отварянето на раменните стави.

Стегнете пресата, така че пъпът да бъде издърпан към гръбначния стълб. Върнете се в изходна позиция.

В положение на спящо куче направете 10-15 дихателни цикъла. Трябва да дишате спокойно, като се концентрирате върху отваряне на гръдните и раменните стави. След поза на събуденото куче, заемете позата на детето. Поставете таза си на петите, отпуснете гърба си.

Упражнението помага за развитието на гъвкавост на гръбначния стълб, отпускане на гръдните и раменните стави. Когато се изпълнява редовно, горната част на гърба, ръцете и бедрата укрепват. Това упражнение е особено полезно при хроничен стрес и безсъние, както и проблеми с кръстта и гърба

Комплексът йога асани може да бъде правен поотделно, основното е да изпълнявате всички упражнения гладко и според инструкциите, след разтягане.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft