Упражнения за целулит

вход през zajenata.bg
7840

Този вид упражнения ще ви помогнат да се отървете от целулита – излишните мазнини натрупани в мастните клетки и да очистите организма от отпадъчните вещества и токсини.

Най-склонни към целулит са бедрата, ханша и корема.

Упражненията са ефикасни и ще ви помогнат да преборите целулита, тъй като организмът продължава да топи калории 24 часа след това. Всички клетки на организма се изпълват с кислород, т.е се окисляват или по-точно изгарят мазнини.

Упражнение против целулит 1 :

Легнете на пода по гръб със свити до тялото ръце, като дланите са опрени в пода. Свийте краката в коленете като повдигате таза и задържате по няколко секунди и се върнете в изходното положение. Направете 10-15 повторения. Това упражнение преборва целулита във всички зони.

Упражнение против целулит 2 :

Легнете по корем с ръце, подпрени на лактите. Краката са плътно събрани (шпиц позиция ). Започнете да свивате краката в колената. Правят се 15-20 повторения. Бори се с целулита в ханша и бедрата.

Упражнение против целулит 3 :

Легнете на пода по гръб с ръце свити на тила и опънати крака. Вдигнете краката нагоре като ги свивате така че колената да са перпендикулярни на пода. Повторете 15-20 пъти. Стопява целулита в бедрата, ханша и корема.

Упражнение против целулит 4:

Заемете кучешка поза (на колене) на пода. Изтласквайте бавно тялото си назад, така че да седнете върху петите си. Задръжте няколко секунди и се върнете в изходно положение. Бори се с целулита и в трите склонни зони. Правят се 15-20 повторения.

Упражнение против целулит 5 :

Легнете настрани като се подпрете на едната ръка, свита в лакътя, а другата изпънете успоредно на пода. Повдигайте бавно единият крак и го задръжте изпънат до нивото на ръката няколко секунди. Повторете 10-15 пъти за всеки крак. Бори се с целулита на бедрата и ханша.

Упражнение против целулит 6 :

Легнете по гръб на пода като център на тежестта трябва да е седалището. Повдигнете краката на около 40 см височина от пода и започнете да ги кръстосвате във въздуха. Това упражнение преборва целулита на бедрата. Правят се около 30-40 повторения.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Фитнес и упражнения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft