Фейсфитнес вместо лифтинг: упражнения за 25-, 35-, 45- и 55-годишните (СНИМКИ)

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грижа за кожата
Фейсфитнес вместо лифтинг: упражнения за 25-, 35-, 45- и 55-годишните (СНИМКИ)
2456
Фейсфитнес вместо лифтинг: упражнения за 25-, 35-, 45- и 55-годишните (СНИМКИ)

Ние разбираме свързаните с възрастта характеристики на популярния метод за подмладяване без инжектиране: кои мускули трябва да се тренират и как да избегнем бръчките.

Колкото повече остаряваме, толкова повече ежедневните ни навици се забелязват върху лицето ни: неправилното положение на главата и шията, прекалено активните изражения на лицето, прегърбването пряко засягат красотата и младостта. Решаване на проблемите обещава фейсфитнес – комплекс от упражнения за укрепване на мускулите и тонизиране на кожата.

Кога да започнете? С какво темпо да тренирате? Какви упражнения ще помните дълго време? Елена Каркукли, основател на Международната академия за фитнес за лице, автор на онлайн курса „Фитнес за лице: идеално лице за 10 минути на ден“, говори за характеристиките на фитнес за лице във всяка конкретна възраст.

Възраст: 25+

Видимите възрастови промени в двадесетте ви години са резултат от „лоши навици“ на лицето ви.

Прекалено активната мимика води до появата на първите бръчки на челото и между веждите. След 20-25 години овалът на лицето губи своя ясен контур и се появява двойна брадичка. 

Особености:

 • изразителни бръчки;
 • подуване и тъмни кръгове под очите;
 • първите изкривявания на овала на лицето;
 • уморен израз на лицето (ъглите на устните и клепачите се спускат).

Идеално е да започнете да правите фитнес за лице на тази възраст, дори ако все още не забелязвате първите бръчки. Хубаво е поне за профилактика да се изучава философията за запазване на младостта. Бонусът е, че благодарение на упражненията можете да се отървете от навика да се прегърбвате, да свивате устни и да присвивате очи.

Аксиална тяга на гръбначния стълб

Представете си, че имате невидима нишка, която се простира нагоре от тила, от която висите като играчка за коледна елха. Раменете са красиво спуснати, гърдите са отворени, лопатките са леко изместени към гръбначния стълб, шията е удължена. Правете упражнението всеки ден.

Брадичката, овалът и страничната част на шията

Нежно масажирайте овала на лицето с цялата повърхност на дланта, за да обхванете областта под и над линията на долната челюст. Плавно преместете дланта си от брадичката към ухото. Без да вдигате ръцете си, продължете да галите страничната част на врата си отгоре надолу. Моля, уверете се, че не се образуват гънки или бръчки. По този начин "изгладете" всяка страна поне 10 пъти.

кожа и възраст

Възраст: 35+

След 30 години кожата изпитва недостиг на кислород поради нарушени метаболитни процеси и кръвообращение. По лицето се появяват забележими пигментни петна, цветът се влошава сериозно и овалът губи своята яснота.

Особености: 

 • тъмни петна;
 • разширени пори (ако кожата ви е мазна);
 • матов, жълтеникав тен;
 • тънки устни;
 • назолабиална гънка;
 • увиснал горен клепач.

Масаж на скалпа

Внимателно масажирайте главата си с пръстите на двете си ръце от страните към центъра. "Срешете" задната част на главата си с пръсти отгоре надолу. Изпълнявайте ежедневно в продължение на 30-60 секунди. След това хванете големи кичури коса по-близо до корените, като леко ги стиснете и издърпате нагоре, след което ги преместите настрани. Направете това с цялата си глава за 30-60 секунди.

"Полет"

упражнение Полет

Застанете на пръсти и плавно изпънете горната част на главата си нагоре. Издърпайте ръцете си назад, премествайки лопатките към центъра, спуснете раменете надолу. Ще почувствате приятна топлина между лопатките. Брадичката трябва да е успоредна на пода, стомахът да е стегнат, коленете да са изправени, а задните части да са напрегнати. Уверете се, че няма извиване в долната част на гърба. Останете в това положение за 30 секунди, опитвайки се да запазите равновесие. След това се отпуснете и застанете на цялото стъпало, наведете се напред и отпуснете гърба си за 5-10 секунди. Бавно се изправете.

Възраст: 45+

След 40 години кожата става много чувствителна към негативните фактори на околната среда и реагира рязко на промените в теглото и течността. Подуването е по-скоро проблем. Овалът на лицето продължава да увисва, а назолабиалните гънки се появяват дълбоко. Устните стават по-тънки и бледи, а около тях се появява мрежа от бръчки. Важно е да правите упражненията редовно, като не забравяте да поддържате стойката и позицията на главата си през целия ден.

Особености: 

 • проблеми с клепачите;
 • матов тен;
 • подуване;
 • разширени пори;
 • бръчки и гънки по кожата;
 • тънки, бледи устни
 • увиснали ъгли на очите и устните;
 • напрежение на мускулите на лицето;
 • уморено изражение.

"Шапка с козирка"

Вземете чиста капачка от малка бутилка с лекарство или предмет с подобен размер. Стиснете (но не стискайте) зъби. Поставете капачката в отпуснатите устни и се уверете, че няма гънки над или под тях. Задръжте капачката за 20-30 секунди. Почувствайте как устните ви се отпускат.

"Усмивка на слънцето"

упражнение Усмивка

Загрейте ръцете си, като разтриете дланите си една в друга. Едва докосвайки кожата, погладете лицето си от ъглите на устните до слепоочията, сякаш искате да си нарисувате усмивка. Когато извършвате движения, не разтягайте кожата. Повторете поглаждането 20-100 пъти. Почувствайте как лицето ви започва да се усмихва вътрешно и мускулите ви се отпускат.

Възраст: 55+

На тази възраст се образуват дълбоки бръчки, лицето губи ясни контури, забележимо се „плъзга“ надолу. Когато започнете да тренирате след 50-60 години, важно е да разберете, че чудеса не се случват и упражненията няма да върнат лицето на 20-годишно момиче. Но вие имате силата да изглеждате добре поддържани, да имате тонизирано лице, здрав цвят на кожата, без увисване и дълбоки бръчки. Основното нещо е да практикувате редовно. На тази възраст е важен балансиран набор от упражнения ─ опитайте се да обърнете внимание на всяка част от лицето и шията по време на тренировка.

Особености: 

 • дълбоки бръчки;
 • неравна неравна кожа;
 • нездравословен тен;
 • челюсти и надвиснали гънки.

Повдигане на външните ъгли на клепачите

Поставете дланите си върху слепоочията и леко ги издърпайте нагоре към върха на главата. Отворете и затворете очите си бавно и плътно ─ повторете 20 пъти. След това останете неподвижни за 20 секунди.

Разтягане на дъвкателните мускули

разтягане дъвкателни мускули

Отворете и затворете устата си 5 пъти. Използвайте пръстите си, за да усетите дъвкателните мускули отстрани на лицето си; за да направите това, стиснете зъбите си няколко пъти; ще почувствате твърди мускулни туберкули под ръцете си. Бавно спуснете долната си челюст, докато натискате силно мускулите с пръсти. Натиснете мускулите леко нагоре с върховете на пръстите си, без да движите кожата. Задръжте за 5 секунди в това положение. Повторете 5 пъти.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft