Френски селски хляб
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            23608
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Разтворете маята, солта и захарта във водата. Оставете да шупне за около 10 мин. Пресейте брашното и направете кладенче. В кладенчето изсипете течността и замесете гладко и еластично тесто. Прехвърлете го в намазнена купа и го завийте с кърпа. Оставете го да втаса, на топло за около час или д като удвои обема си.
	Разделете го на 2 части и от всяка оформете хлебче. Оставете в тавички да втасат до двоен обем, или за около 30 мин. С остър нож направете 4 – 5 разреза. Можете да сложете чесън, подправки и т. н. или да използвате царевично нишасте.
	Печете за около 30 мин при 200 градуса.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








