Хем хрупкав, хем разтапящо кремообразен: Романтичен сладкиш с бурбонска ванилия и орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Хем хрупкав, хем разтапящо кремообразен: Романтичен сладкиш с бурбонска ванилия и орехи
Хем хрупкав, хем разтапящо кремообразен: Романтичен сладкиш с бурбонска ванилия и орехи
admin
Добавена от: admin
8881
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За блата:

8 белтъка

8 супени лъжици захар

5 супени лъжици грис

4 супени лъжици мармалад или конфитюр (от сливи)

150-200 гр. нарязани орехи

За крема:

8 жълтъка

6 супени лъжици захар

2 пудинга от бурбонска ванилия

750 мл прясно мляко

150 гр. масло

За глазурата:

2 пакетчета сметана

250 мл студено прясно мляко
 


1. Белтъците разбийте за кратко, след което постепенно на по-силна скорост на миксера добавете захарта. Трябва да се разтопи, след което прибавете гриса и мармалада, и всичко разбъркайте с шпатула бавно, за да остане ефирна сместа.

2. Нарежете орехите и ги подредете на дъното на тавата. Отгоре изсипете сместа с белтъците, внимателно я разнесете навсякъде. Първо сложете от сместа с лъжица навсякъде, след което леко размажете, за да могат орехите да останат разпределени на дъното.

3. Печете на 150-170-градусова фурна без включен вентилатор.

4. След като се изпече блатът, оставете го леко в тавата да се охлади, след което го обърнете. Орехите трябва да бъдат от горната страна.

5. Разбийте жълтъците заедно с пудинга и захарта в малко от цялото количество мляко. Останалото мляко сложете на огъня да се загрява. Когато достигне точката на кипене, прибавете бавно сместа с жълтъци. Бъркайте интензивно, за да не се образуват бучки, докато кремът се сгъсти. Оставете го хубаво да изстине.

6. Отделно в купа разбийте на крем маслото, предварително оставено на стайна температура. Разбийте го с охладения яйчен крем. Оставете крема в хладилник, докато стегне хубаво. След това го нанесете върху блата.

7. Накрая разбийте сметаната съгласно инструкциите на опаковката, в този случай - двойна доза, и я намажете върху крема.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft