Хит от бабините тефтери: маслени курабии с мармалад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Хит от бабините тефтери: маслени курабии с мармалад
Хит от бабините тефтери: маслени курабии с мармалад
admin
Добавена от: admin
8318
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
200 гр. свинска мас
3 супени лъжици захар
200 гр. заквасена сметана
2 яйца
1/2 пак. бакпулвер, малко сода за хляб
500-600 гр. брашно
За поръсване:
200 гр. пудра захар
50 гр. смлени лешници
1 ванилия
За пълнежа:
1/2 буркан мармалад от сливи (или на вкус)

Разбийте размекнатата мас със захарта. Добавете сметаната и яйцата, и отново разбийте. В брашното разбъркайте бакпулвера и содата, и постепенно го добавете към маслената смес в купата, замесвайки средно меко тесто. Оставете тестото два часа в хладилник.

От тестото разточете кора, която намажете с мармалад. Навийте я на руло и нарежете на малки хапки. От останалото тесто пригответе пълнени кифлички с мармалад, а по желание може да изрежете и кръгчета, които да напълните с мармалада и да прегънете на две, така че да се получи полумесец.  
Печете курабиите десетина минути на 200 градуса в тава, покрита с хартия за печене. 
Оваляйте още топлите курабии в пудра захар, смляна в машинка за кафе заедно с лешниците и една ванилия. 
Добър апетит !!!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft