 
                
            
	½ чаша олио от канола
	225 гр. кисело мляко
	3 големи яйца
	2 чаши захар
	2 чаши зелени доматчета, намачкани на пюре (изстискани добре от сока)
	2 чаши брашно
	1 чаша пълнозърнесто брашно
	½ ч.л. бакпулвер
	1 ч.л. сода за хляб
	2 ч.л. канела
	½ ч.л. смляно индийско орехче
	⅛ ч.л. сол
	½ ч.л. смлян карамфил 
Загрейте фурната на 175 градуса. Намазнете и набрашнете две правоъгълни форми за хляб (кекс). Смесете олиото, киселото мляко, яйцата, захарта и зелените доматчета в голяма купа и объркайте добре. Пресейте брашното с бакпулвера, содата и подправките и прибавете към мократа смес, заедно с пълнозърнестото брашно. Разбъркайте, колкото да се смесят. Разпределете равномерно тестото между двете форми и изпечете до суха клечица - около 45 минути. Оставете да изстине във формата, след това извадете. За да запазите влажността на хляба, увийте в прозрачно фолио и съхранявайте в хладилника.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








