Царски тутманик, месен с лъжица - всеки път ме изумява колко лесен и колко вкусен става!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Царски тутманик, месен с лъжица - всеки път ме изумява колко лесен и колко вкусен става!
Царски тутманик, месен с лъжица - всеки път ме изумява колко лесен и колко вкусен става!
1480
Източник: За Жената
Царски тутманик, месен с лъжица - всеки път ме изумява колко лесен и колко вкусен става!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за Царски тутманик, месен с лъжица , е идеална за тези, които искат вкусен и лесен домашен специалитет, приготвен без много усилия.

Със съставки, смесени с лъжица и кратко време за приготвяне, мързеливият тутманик  винаги впечатлява с меката си текстура и богат вкус.

Той е идеален за всеки повод, от семейна вечеря до наслада с приятели. Ето какво ви е необходимо, за да си го приготвите у дома:

царски бъркан тутманик

Снимка: YouTube

Царски тутманик, месен с лъжица

Продукти:

  • 400 г брашно
  • 150 мл хладко мляко
  • 180 мл хладка вода
  • 7 гр.
суха мая (20 гр. прясна)
  • 70 мл олио
  • 4 яйца (на стайна температура)
  • 200 г краве сирене (ситно настъргано)
  • 7 г сол
  • 10 г захар
  • малко масло (за поръсване отгоре)
  • Приготвяне:

    1. В дълбока купа смесете хладкото мляко, хладката вода, сухата мая, захарта и солта. Добавете олиото и постепенно добавяйте брашното. Разбъркайте с лъжица или шпатула, докато всички съставки се смесят в меко и лепкаво тесто.

    лепкаво тесто

    Снимка: YouTube

    2. Покрийте купата с чиста кърпа или торбичка и оставете тестото на топло място да почине за около 30 минути или докато удвои обема си.

    шупнало тесто

    Снимка: YouTube

    3. След втасване, леко разбъркайте тестото с лъжица, след което добавете яйцата и сиренето. Разбъркайте добре, докато съставките се поемат напълно. Най-лесно е да го направите с ръце, като просто мачкате сместа, а може и просто да разбъркате с лъжица.

    сирене в тестото

    Снимка: YouTube

    бъркане тутманик с лъжица

    Снимка: YouTube

    4. Намажете тава за печене с размери 25x30 см и я поръсете с малко брашно. Разпределете тестото равномерно в тавата, покрийте и оставете да втаса още 20-30 минути.

    тесто бъркан тутманик

    Снимка: Pinterest

    5. Поръсете втасалото тесто с малки парченца масло. Печете тутманика в предварително загрята фурна на 200 градуса по Целзий за 25-30 минути, докато стане златистокафяв.

    тутманик бъркано тесто

    Снимка: Pinterest

    6. Извадете готовия тутманик от фурната, оставете го да се охлади за кратко, след което сервирайте топъл.

    бъркан тутманик

    Снимка: Pinterest

    тутманик, бъркан с лъжица

    Снимка: Pinterest

    Този пай е чудесен самостоятелно или в комбинация с кисело мляко, лютеница или прясна салата.

    бъркан тутманик рецепта

    Снимка: YouTube

    парче бъркан тутманик

    Снимка: YouTube

    Насладете се на неустоимия му вкус!

    тутманик парче

    Снимка: YouTube

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft