Ценни съвети за излагане на слънце през лятото според типа кожа

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Ценни съвети за излагане на слънце през лятото според типа кожа
801

Слънцето, като неизчерпаем източник на енергия и живот ни напомня за лятото, най-безгрижното и щастливо време от годината. Слънчевата светлина има уникален принос за доброто физическо състояние при рационално и контролирано излагане на слънце. В същото време трябва да се подчертае, че Слънцето носи сериозни рискове, при прекомерно и продължително излагане на неговото лъчение. Ще ви предложим няколко ценни съвета, които е добре да спазвате, за да имате здрав и красив тен.

Съвети при първоначално и злагане на Слънце (за различни типове кожи)

1. За много светла кожа е препоръчително продължителността на първото излагане на слънце да е между 15 и 30 минути. Тя се увеличава с 10 минути на всеки два последователни слънчеви дни.

2. За светлата кожа, с лунички , е препоръчително да използвате слънцезащитни продукти със SPF 50 или 50+, особено през първите дни на плажа.

3. За нормалната кожа първото излагане на слънце може да бъде до един час. Продължителността може да се увеличава с 20-30 минути на всеки два последователни слънчеви дни.

4. За нормалната – светло - към среднокафява кожа, която рядко изгаря и лесно почернява, може да използвате продукти със SPF 20 или 30 през първите дни на плажа.

5. За тъмнокафявата кожа, която никога не изгаря, през първите си дни на плажа може да използвате продукти с фактор SPF 15. След като сте почернели вече, можете да преминете към друг продукт с по- нисък фактор, за придобиване на по-дълбок тен.

Съвети за красота: преди и след плажа

1. Използването на парфюм преди и по време на плажа не е препоръчително, за да минимизирате риска от алергии.

2. Осигурете си хидратация! Пийте по 2 литра вода на ден. Излагането на слънце води до дехидратация на организма и на кожата, а това влияе отрицателно върху здравето и младежкия външен вид.

3. Излагането на слънце понижава нивата на влажност на кожата. Поради това е добре 2-3 пъти седмично, особено след плаж, да използвате маска за лице и лосион за тяло. Така кожата ви ще запази своята еластичност и мекота.

4. За най-сигурна защита на вашите очи търсете слънчеви очила,които осигуряват поне 98% протекция едновременно от UVA и UVB-лъчи.

5. За да възстановите загубата на влага в кожата и да запазите придобития тен за по-дълго време използвайте продуктите за след слънце на Carroten.

6. За да помогнете на кожата си да запази свежия и младежки външен вид, пийте изцедени сокове. Плодовите и зеленчуковите сокове подобряват нейния външен вид.

7. Сокът от моркови e ценен помощник, за придобиване на желания тен .

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Кожата
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft