Обичате ли пикантна храна? Тази рецепта за Пилешки хапки по цигански в марината ще ви развълнува! Месото е невероятно сочно и крехко благодарение на процеса на мариноване, изпълнено със силен вкус. Можете да го приготвите в тиган, на скара или във фурна, а благодарение на простата марината е вкусно всеки път.
Запишете си рецептата за тези Цигански шницели и непременно ги пригответе, когато намерите малко време - стават уникални!
Снимка: YouTube
Цигански шницели
Продукти:
- 500 г пилешко месо ( филе от гърди или бут)
- 4-5 глави лук (ситно нарязани)
- 4 яйца
- 4 супени лъжици картофено нишесте (добавя хрупкавост)
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица сладък червен пипер
- 1/2 чаена лъжичка къри на прах (за фин екзотичен вкус)
- 1 супена лъжица соев сос
- Пипер на вкус
Приготвяне:
В голяма купа смесете нарязания лук, яйцето, соевия сос, солта, пипера, кърито на прах и соевия сос.
Снимка: YouTube
Нарежете пилешките филета на по-малки парчета или лентички и ги потопете в маринатата, като се уверите, че са равномерно покрити.
Снимка: YouTube
Покрийте с фолио и оставете да се маринова поне 4 часа, в идеалния случай за една нощ в хладилник - това ще омекне месото красиво и ще поеме всички вкусове.
Гребнете от сместа с лъжица и оформете в тигана "шницели" от сместа от овкусено месо и лук. Изпържете ги в тиган с горещо олио до златисто кафяво.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Опитайте тази рецепта за цигански шницели и впечатлете семейството или приятелите си!
Снимка: YouTube
Сервирайте ги с пържени картофи, ориз или пресен хляб - а ако обичате пикантна храна, добавете малко чили сос.
Снимка: YouTube