Бързи и вкусни сладкиши с череши

вход през zajenata.bg
24828

Черешов сладкиш рецепта

масло - 100 г меко, захар - 1 ч.ч.череши - 500 г череши без костилки, прясно мляко - 60 мл, яйца - 3 броя, по - големи, брашно - 300 г, бакпулвер - 1 пакетче
ЗА ОТГОРЕ
масло - 30 г разтопено, кафява захар - 2 с.л., захар - 30 г, брашно - 50 г, канела - по желание

Разбийте маслото и захарта до гладък и пухкав крем. Добавете при непрекъснато разбиване яйцата едно по едно.

Долейте постепенно млякото, сока и кората на лимона и пресятото брашно с бакпулвера.

Накрая разбърквайте с дървена лъжица до хомогенност.

Сипете сместа в малка подмазнена и леко набрашнена форма. Загладете леко и напъхайте почистените череши отгоре.

Смесете 30 г масло, кафявата захар, брашното и малко канела. С тези трохи поръсете отгоре кейка.

Сложете го да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 30-40 минути.

Към края проверете дали кейкът с череши е изпечен, като забучите клечка за зъби. Печете, докато клечицата излезе суха.  

1 2
3
4 5 6 7 8
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Сладкиши и торти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft