Бързи и вкусни сладкиши с череши

вход през zajenata.bg
112592
Лесен черешов пай

Лесен черешов пай

череши - 250 г едри и зрели, лешници - 75 г белени и запечени, захар - 90 г, сметана - 150 мл, яйца - 2 големи 3 жълтъка, големи, брашно - 1 супена лъжица, сол - щипка, бренди - 1 и 1/2 с.л., бадеми - 25 г сурови нарязани, пудра захар - за поръсване

Смелете на брашно лешниците и ги разбъркайте с брашното. Добавете захарта и солта, след което постепенно целите яйца едно по едно, а след тях и жълтъците. 

Добавете сметаната и разбъркайте до хомогенна смес, която трябва да има гъстотата на палачинки. Покрийте съда с капак и оставете хладилника за 1 нощ.

Накиснете отново за 1 нощ почистените от костилки и дръжки череши в брендито. На следващия ден намазнете тава с диаметър 20 см и загрейте фурната на 220 градуса.

Извадете тестото от хладилника и бавно го разбъркайте. Отмерете около 175 мл от него и сипете в тавата. Наредете плътно част от черешите на един пласт и отгоре и залейте с останалата част от тестото. По желание отгоре поръсете с бадеми.

Сложете черешовия пай да се пече за около 30-40 минути на средно ниво на фурната. Щом бухне и добие лек златист цвят, значи е готов и е добре да го проверите с клечка, преди да го извадите.
 

1 2 3 4 5 6
7
8
Сладкиши и торти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft