Бързи и вкусни сладкиши с череши

вход през zajenata.bg
112702

Черешови бухти

яйца - 1 брой, сол - 1/2 ч.л., захар - 1 ч.л., кисело мляко - 5 с.л., сода - 1 ч.л. бикарбонат, равна, брашно - колкото поеме за меко и нелепкаво тесто, ванилия - 1 прахче, череши - 300 г, захар - 3 с.л.

Смесете содата и брашното, добавете яйцето, киселото мляко, 1 ч.л. захар, ванилията, солта и замесете тестото.

Добавете колкото е необходимо брашно, докато се получи меко и нелепкаво тесто. Сложете го в съд, покрийте с фолио и оставете тестото да престои за 45 минути.

След това разточете тестото на кора с дебелина около 0.5 см. С помощта на чашка изрежете бухтите и ги пускайте да се изпържат до приятно зачервяване в сгорещена мазнина. Готовите бухти отцеждайте върху хартия.

Разбъркайте почистените от костилките и разполовени череши с 3 пълни с.л. захар. Сложете съда на котлона и оставете черешовата смес да се вари, докато плодовете добре омекнат и се получи приятен сос.

Полейте изстиналите бухти с черешовия сос и поднесете. 

1
2
3 4 5 6 7 8
Сладкиши и торти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft