 
                
            За блата:
	5 яйца
	5 с.л. захар
	5 с.л. брашно
	1 ч.л. бакпулвер
	1-2 с.л. какао
	 
	За плънката:
	500 гр. меко сирене (несолено, тип Филаделфия, Маскарпоне)
	75 гр. пудра захар
	1/2 ч.л. ванилова есенция
	1 портокал - настърганата кора и сокът
	50 гр. настърган черен шоколад
	250 гр. желирани плодове, нарязани на парченца (възможно по-меки)
	200 мл. портокалов сок за напояване на сладкиша
	какао за поръсване
	Разбийте белтъците с щипка сол, докато се образуват меки връхчета. Прибавете 1/3 от захарта и разбивайте, докато сместа стане лъскава и гъста. Разбийте жълтъците в отделна купа с останалата захар, докато станат бледожълти на цвят, след което внимателно ги прибавете към белтъците. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото в яйчената смес.
	Покрийте форма с диаметър 23 см с хартия за печене и излейте отгоре половината от тестото. Изпечете на 220C за 12-15 минути, докато блатът е готов. Повторете с останалата половина тесто. Охладете.
	Сложете пръстена около формата, в която сте пекли блатовете. Разбийте сиренето, пудрата захар, ванилията, портокаловата кора и сок. Добавете настъргания шоколад и нарязаните желета. Сложете единия блат на дъното на формата, напоете го с портокаловия сок. Отгоре нанесете плънката със сирене. Покрийте с втория напоен блат. Сложете тортата в хладилника за 24 часа, покрита с фолио. Прехвърлете готовия сладкиш върху тортена чиния, освободете от пръстена и поръсете с какао.  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








