Лека торта с желирани плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Лека торта с желирани плодове
Лека торта с желирани плодове
admin
Добавена от: admin
80417
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 готов блат за торта
1 буркан стерилизирани обелени праскови
1 ч.ч. ароматен конфитюр
350 г (2 опак.) сметана
4 с.л. пудра захар
1 с.л. (18 г) желатин
2 с.л. ром
1 пак. ванилия
счукани запечени орехови ядки (по желание)

Блатът се разрязва на две части, които се напръскват леко с част от сиропа на компота, ароматизиран с рома. Желатинът се накисва в малко хладка вода, залива се с 1 кафена чашка от сиропа на компота и се разтопява на водна баня. Останалата част от сиропа на компота се загрява, разбърква се с разтопения желатин и се оставя да се охлади леко. Сметаната се разбива на студено с пудрата захар и ванилията в съд със закръглено дъно. Едната половина от блата се слага в тортена форма и се намазва с 1/4 от разбитата подсладена сметана. Прибавя се отгоре разбитият с малко вода конфитюр. Слага се втората половина от блата, притиска се леко и се намазва с втората 1/4 от сметаната. Подреждат се отгоре прасковите и се заливат с охладения до полужелиране сироп (може част от прасковите да се отделят за украсата). След пълното стягане на желето, върху него се шприцова останалата сметана и се доукрасява с ореховите ядки и заделените (евентуално) праскови.
Забележка. Тортата може да се приготви с кайсии, ягоди, вишни и други плодове.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft