 
                
            
	За основата:
	1 чаша фино надробени шоколадови вафли
	1 чаша фино надробени фъстъчени бисквити
	¼ чаша фино нарязани фъстъци
	½ чаша разтопено масло
	За пълнежа:
	680 гр. крема сирене, на стайна температура
	2/3 чаши кафява захар
	1 с.л. царевично нишесте
	1 чаша полусладък шоколадов чипс, разтопен
	¾ чаша натурално фъстъчено масло
	5 яйца, на стайна температура
	1 ч.л. ванилов екстракт (течна ванилия)
	2/3 чаша натрошени фъстъци
	За топинга:
	225 гр. бял шоколад
	2 с.л. натурално фъстъчено масло
	30 гр. полусладък тъмен шоколад
	2 с.л. нарязани фъстъци
	 
	Подгответе фурната, като поставите касерола на най-долната решетка, запълнена до половината с вода. Загрейте на 180 градуса.
	За основата: Сложете всички продукти в средноголяма купа и ги разбийте, докато се усвоят добре. Притиснете сместа по дъното и стените на форма с подвижно дъно с около 20 см. диаметър. Сложете в хладилника.
	За плънката: В голяма купа разбийте крема сиренето, кафявата захар и нишестето до гладка смес. Разбийте вътре и разтопения шоколад и фъстъченото масло. Добавете яйцата едно по едно, като добре разбивате след всяко. Добавете и ванилията и разбъркайте вътре нарязаните фъстъци. Излейте сместа върху основата на чийзкейка. Печете на 180 градуса за 15 минути. Намалете температурата до 100-110 градуса и печете още час и 10 минути, или докато средата на кейка вече не изглежда влажна и лъскава. Отстранете чийзкейка от фурната и прокарайте остър нож по ръбовете на формата. Изключете фурната и върнете в нея кейка за още 30 минути. Извадете и го оставете да се охлади непокрит за 1 нощ в хладилника.
	За топинга: Внимателно разтопете белия шоколад с фъстъченото масло и заделете. Разтопете полусладкия шоколад и също го оставете настрана. Излейте сместа с белия шоколад и фъстъченото масло върху кейка и след това поръсете отгоре разтопения полусладък шоколад, като оформяте линийки. С помощта на нож, внимателно разнесете тъмния шоколад във фъстъчения слой, като го завъртате и оформяте спирали или други форми по желание. Поръсете с натрошените фъстъци. Оставете в хладилника до сервирането.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








