Чомлек
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            70118
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 кг свинско месо
	3 глави лук
	1 глава чесън
	2 бр. моркови
	500 г гъби
	300 г пресен колбас
	500 г картофи
	1 ч.л. чубрица
	1 ч.л. червен пипер
	черен пипер
	магданоз
	сол на вкус
	1 ч.ч. бяло вино
	100 мл олио
Месото се реже на хапки и се осолява леко. В дълбока купа се нарязват лукът, чесънът, морковите - на колелца, гъбите на ивички, колбасът на кубчета, картофите - също на кубчета , като се разбъркват хубаво с чубрицата, червения и черния пипер и магданоза. Дъното на намаслен гювеч се нареждат ред месо, ред от сместа, като се завършва със смес. Всичко се залива с бялото вино, олиото и 150 мл вода. Похлупва се и се пече в умерена фурна 1 час. Поднася се с прясно нарязан магданоз.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








