Шкубанки (картофени топчета) с мак
    
    
    
                
            
                13 Юли 2012
            
            
            5806
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Поставяме настърганите картофи във вряща подсолена вода и ги варим до полуомекване. Изливаме две трети от водата, прибавяме брашното, правим няколко отвора в брашното с лъжица, похлупваме съда с капак и доуваряваме картофите на тих огън. Разбъркваме сварените картофи с брашното до получаване на гладко тесто и гребем от него с натопена в сгорещено масло лъжица, оформяме шкубанките (топчетата) и ги поставяме в чиния. Поръсваме ги със смлян мак, пудра захар и сгорещено масло.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








