Шоколадово фондю
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            14534
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Сметаната и 2 с. л. вода се оставят на котлона на средна до висока температура да започнат да къкрят, след което температурата се намалява до ниска. Добавя се шоколадът, който може да е настърган или натрошен. Разбърква се с тел докато се разтопи и се получи гладка смес.
Добавят се останалите 3 с. л. вода или може да се заменят със същото количество ликьор.
Фондюто се сипва в съд за фондю и се поддържа топло. Ако в даден момент то стане твърде гъсто, разреждането става с вода, добавяна лъжица по лъжица.
Поднася се с парченца пресни плодове - например ягоди.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








