Шпиковано телешко в ароматен сос
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            20603
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 кг телешки шол
	3 глави лук 
	1 ч. ч. доматен сок
	1 ч. л. сол 
	1/2 пакетче масло 
	1 глава чесън 
	5–6 дафинови листа
	10 зърна карамфил 
	1–2 ч. л. канела  
	Месото се слага в тенджера с топла вода, докато омекне.
	Обелените скилидки чесън се овалват в канелата и месото се шпикова, като заедно с чесъна се слагат карамфилът и дафиновите листа.
	Маслото се разтопява и в него се запържва шпикованото месо от всички страни до зачервяване. Добавят се нарязаният наедро лук, доматеният сок и част от бульона, в който се е варило месото. Оставя се да се задушава час – час и половина на тих огън и ако е нужно, се долива от бульона.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








