 
                
            Започваме с приготвяне на тестото: първо затопляме водата, но не трябва да бъде много топла. В нея добавяме захарта и маята, и бъркаме с дървена лъжица, докато се разтвори маята. 
Брашното и останалите съставки за тестото изсипваме в купа за месене, добавяме и водата с маята и месим, докато получим гладко тесто. Оставяме го да втаса. Може да го премесите след известно време и да оставите да втаса още малко. За да сте сигурни, че тестото е втасало добре, натиснете с пръст повърхността му - ако не възвръща веднага формата си, значи е готово.
Ябълките почистете от семето и нарежете на тънки филийки, след което ги полейте със сока от лимон. 
Тестото разделете на 4 части и от тях оформете топки. Всяка топка разточете върху набрашнен плот във формата на квадрат. Квадрата нарежете на ленти с ширина 3 см и дължина около 20 см. 
Лентите намажете с тънък слой мармалад. На всяка лента сложете по 3 - 4 филийки от ябълките и ги навийте като на снимката. 
Цветята намажете с разбития жълтък и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути или докато се зачервят. 
Можете да ги поръсите с пудра захар или просто да ги поднесете така.




 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








