200 гр пресни ягоди, измити и нарязани (може и същото количество замразени)
	1 с.л. лимонов сок
	100 гр пудра захар
	200 мл течна сметана
	100 гр. цедено кисело мляко
	50 гр. филирани бадеми
Ягодите се пюрират с миксер или кухненски робот заедно с пудрата захар и лимоновия сок. За да се отстранят напълно семките и по-твърдите частици, пюрето може да се прецеди през марля или сито. Внимателно се добавят цеденото кисело мляко и предварително разбитата на твърд сняг сметана. Разбърква се добре. Така приготвената смес се разпределя във формички за близалки (по-дълбоки пластмасови чашки). В средата на всяка формичка се забожде дървена клечица, а наоколо се посипва с филирани бадеми, като леко се притискат към повърхността на близалката, за да полепнат по нея. Замразяват се във фризера за няколко часа.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








